vorige project - project overzicht - volgende project volgend project project overview SuperNova Studios vorig project

Muzikantenwoningen SUperNova Studios

Muzikanten maken veel geluid maar willen ook graag ergens wonen.

Muzikantenwoningen SuperNova Studios
Drie typologische varianten van de muzikantenwoning, met in het oranje, de (totaal geisoleerde) muziekcel.


 

Muzikantenwoningen Almere SuperNova Studios

Mogelijke opbouw van variant C: twee (typen) woningen in de breedte van één beuk.

Muzikantenwoning Almere SuperNova Studios

Muzikantenwoningen Columbuskwartier

Particuliere woningbouw voor muzikanten

Plaats:  Almere
Jaar:  2006
Programma: 12 muzikanten woningen
BVO: 1440 m²
Status: Studie
Opdrachtgever: Vereniging Eigen Bouw Almere
Credits: Stephan Nierop, Jelk Kruk

Veel muzikanten in Nederland zijn zelfstandigen en daarmee ook vaak thuiswerker. Zij kunnen hun professie echter vaak niet thuis beoefenen vanwege de geluidsoverlast die dit teweegbrengt. In dit project is op basis van een particulier initiatief er voor gekozen om door een slimme plattegrondorganisatie al in de initiatieffase rekening te houden met de (toekomstige) woonwensen van deze specifieke doelgroep.

Een muzikant kan thuis willen repeteren, alleen of met anderen. Hij kan thuis les willen geven, hij kan zijn huis als één grote muziekkamer willen gebruiken of zijn instrumenten willen afschermen van de rest van zijn huishouden. Hij kan collectief gebruik willen maken van een muziekkamer die dicht in de buurt is of in de toekomst, als hij financieel draagkrachtiger is, een muziekruimte willen toevoegen aan zijn woning.

Door rekening te houden met deze verschillende wensen die een muzikant in de verschillende fasen van zijn leven kan hebben zijn er diverse varianten met diverse opties bedacht voor het gebruik van de woning. Bij elke optie is het mogelijk de woning dusdanig te wijzigen dat de muzikant (en zijn gezin) elke fase van zijn leven in de woning zou kunnen blijven wonen.