vorige project - project overzicht - volgende project volgend project project overview SuperNova Studios vorig project
Artist impression - 3 tuinen huis
Het huis is omgeven door drie tuinen die de aangelegen ruimten in de woning een bijzondere sfeer geven.

plattegrond drie tuinen huis
De ruimten in de woning en in de tuinen zijn op aangename wijze met elkaar verbonden.


doorsnede drie tuinen huis
De woonkamer, eetkamer en keuken lopen in elkaar over.

Nonchalant bouwen, ongedwongen wonen

Vrijstaande woning in bosrijke omgeving in Almere
met Rutger Spoelstra

Plaats:  Almere
Jaar:  2006
Programma: Vrijstaande woning
Status: Prijsvraaginzending
Uitschrijver: Comité De Fantasie / CASLA
Credits: Jelk Kruk & Rutger Spoelstra

Ongedwongen wonen
Het belangrijkste van het Drie Tuinen Huis is dat je er lekker in kan wonen. Het is ontworpen vrij van vorm- en stijldogma’s. Ook al is het met veel zorg ontworpen en zal het met veel zorg worden gebouwd, de ogenschijnlijke nonchalance geeft het huis een charmante atmosfeer. De robuuste materialisering zorgt voor een prettige geborgenheid. Bij binnenkomst voel je je zo direct thuis in de woning in plaats van dat je het gevoel hebt dat je weer weg moet omdat je de compositie verstoort. Je woont nou eenmaal niet lekker in een driedelig maatpak dat niet vies mag worden. Ongedwongenheid staat centraal, gecombineerd met een oriëntatie op de buitenruimten.

Wonen in de tuin
Door de vorm en de plaatsing van de woning op de kavel ontstaan drie tuinen. Deze tuinen lopen uiteen in inrichting, oriëntatie op de zon en sfeer. De woning omvat een variatie aan ruimten met verschillende soorten licht en uitzicht. De verschillende plekken binnen en buiten de woning zijn op informele wijze met elkaar verbonden. De tuinen werken als een intermediair die de landschappelijke omgeving tot onderdeel maakt van de woning.

In het Drie Tuinen Huis vindt je altijd een lekker plekje. Of het nou dag is of avond, zomer of winter. Je kan een reis om je huis maken maar ook een wandeling door je woning is al een belevenis. Zo is er de intieme bamboetuin achter de gezellige eetkeuken, de woonkamer met open haard of de aanliggende veranda.

Mogelijkheden voor morgen
De woning is compact en ruimtelijk. De eenvoudige bouwwijze, de ordening en de informele materialisering maakt de woning eenvoudig uitbreidbaar of aanpasbaar in de toekomst. Bovendien past de woning zo goed in de atmosfeer van de landschappelijke omgeving.